blog

[VIDEO] Infiltration: Hungary Episode 4

In this episode check out the (in)famous Red Star Train Graveyard in Budapest.
You don’t need to be a train enthusiast to be amazed by these steel behemoths that tell so many stories from the turbulent 20th century in Hungary.

Some of these stories are horrific. Rumors say that some of the wagons led by the old locomotive MAV 301 were carrying hundreds of thousands Hungarian Jews to their deaths during the German occupation in World War 2.
Not all stories are like that, but the frightening weight of the history in this place is astonishing.

Among the more recent items in the train graveyard are some engines and cars from the Soviet era, inside of which rail tickets from the 1960s can still be found. Altogether the train graveyard offers a great alternative to the usual Budapest tourism sites, not only for train lovers but for anyone with an eye for history.

Exploring this abandoned train graveyard was an amazing experience and it really left a profound impact on us. We hope this video will convey that experience to you also. If it really does, please support us by liking, subscribing, or sharing with fellow enthusiasts for trains, history, and architecture.

HRV

U užem centru Budimpešte smješten je željeznički kolodvor “Istvántelek”. Osim aktivnog dijela koji se sastoji od muzejskog prostora i poslovne zone , sadrži jedan od skrivenih dragulja koji većina urbanih istraživača ne propušta – zapušteni hangar u kojem trunu vagoni i lokomotive.

Hangar za popravke sagrađen je u ranim 1900 im i svjedočio je svoj turbulentnoj povijesti Mađarske. U zadnjih 80 godina Mađarska je bila monarhija, okupirana od strane Nacista i transformirana u komunističku državu odanu Sovjetskom Savezu. Upravo iz tog zadnjeg perioda potječe lokomotiva po kojoj je cijeli kolodvor dobio nadimak “Groblje vlakova sa crvenom zvijezdom”.
Oko samog ulaska kruže razne glasine po internetu, neki tvrde da su se samo ušetali, bez da ih je itko zaustavio, drugi da postoje zaštitari koji čuvaju cijelo područje. Obzirom na tempo snimanja koji smo si zadali, nismo si mogli priuštiti da nas izbace van, jer odgoda za jedan dan nije bila moguća. Odlučili smo ići sigurnom rutom, sa maksimalnom razinom opreza. Pokraj same ograde, prilikom penjanja, primijetili smo i zaštitara kako pije svoju jutarnju kavu. Nije se činilo kao da je pretjerano zainteresiran – no nikad se nezna.

Lokomotive iz raznih perioda povijesti razbacane su po raznim hangarima, šupama i na otvorenom. Neke od njih su prastare, unikati u svijetu. Druge su dovedene ovdje kako bi se popravile i izložile u muzeju željeznica, koje se nalazi južno od hangara, ali nikada nisu postavljene u izložbu. Na groblju je nekoliko hrđavih dragulja, koji će sigurno ubrzati srce bilo kojem ljubitelju vlakova. Nekoliko mađarskih parnih strojeva MAV 424 koji teže 137 tona koje na prednjim stranama nose crvenu zvijezdu. Tu je i lokomotiva serije MAV 301, korištena od 1911. do 1914. godine, koji je jedan od rijetkih primjera u svijetu. Uz ovu lokomotivu povezano je nekoliko njemačkih teretnih vagona oko kojih kruže glasine da su prevozili stotine tisuća mađarskih Židova do njihove smrti tijekom nacističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

Među novim stavkama na groblju vlakova nalaze se lokomotive i vagoni iz sovjetske ere, u čijoj se unutrašnjosti još uvijek mogu pronaći željezničke karte i pisma iz 1960-ih. Nakon par sati snimanja i fotografiranja, krenuli smo prema izlazu. Zapeo nam je za oko auto unutar kojeg raste drvo. Promatrajući to drvo razmišljali smo kako smo možda upravo svjedočili sudbini koja očekuje vlakove u budućnosti – tema prirode kako uzvrača svoj teritorij je čest kraj za većinu napuštenih lokacija. Iduće je bilo dogovoreno razgledavanje i snimanje muzeja.
Mađarski park povijesti željeznice – također poznat kao Mađarski željeznički muzej Füsti jedan je od najvećih željezničkih muzeja u Srednjoj Europi. Muzej koristi hangare i otvorenu površinu željezničkoga skladišta iz 1911. godine.

Sastali smo se sa Gosp. Norbertom Schvédom koji je menađer željezničkog parka. On nam je ispričao sve o povijesti ovoga mjesta, ali i o samim vlakovima koji su izloženi. Važno je napomenuti da im je u planu restaurirati sve lokomotive i vagone koji se trenutno nalaze na “groblju” ali zbog financijske situacije to vjerojatno neće biti moguće. Sav restauratorski rad koji se završi, vrača vozilo u potpunosti funkcionalno stanje – dakle ne radi se samo o estetskoj preobrazbi – a za to je potreban veliki novac. Jedna od stvari što nam je Norbert rekao – večina vlakova koji se koriste u filmskoj produkciji u Europi dolaze iz ovoga muzeja, pa tako i za Winnetou koji je sniman u Hrvatskoj.

Park ima površinu od 70,000 m2. Tu se nalazi oko 100 povijesnih željezničkih vozila. Prikazan je dokumentirani razvoj mađarske željeznice od 1870. do danas. Osim velikog broja parnih lokomotiva, u kolekciju su uključene i dizel lokomotive i električne lokomotive, kao što je električna lokomotiva koja se temelji na principu vožnje koji je izumio Kálmán Kandó. Mnoga vozila još uvijek rade ili su servisirana. Za nostalgična posebna putovanja, vozila se redovito koriste u zemlji i inozemstvu.

Sve u svemu, groblje vlaka nudi odličnu alternativu uobičajenim turističkim mjestima u Budimpešti, ne samo za ljubitelje vlakova, već i za one koji imaju ljubav prema povijesti. Lokomotive i vagoni polako gube bitku protiv prirode, no uvijek postoji mala šansa da će jednog dana biti obnovljene,

Sa ovom epizodom završavamo naš put po Mađarskoj. U 6 dana obišli smo razne napuštene lokacije, od kojih su neke bile stvarno upitne dali ce ih biti moguče posnimati, no uspjeli smo. Ovo nam je dalo motivaciju da nastavimo i dalje, vec 2 mjeseca nakon Mađarske, otišli smo u Italiju – na jedno od najluđih putovanja do sada.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>